Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Voldemort nagyúrnak csak pere van, vagyona nincs

Voldemort nagyúrnak csak pere van, vagyona nincs

Utolsó vagyonnyilatkozatával búcsúzik nemcsak az óévtől, de a parlamenti munkától is a fideszes Mengyi Roland. Nem önszántából, hanem kényszerűségből hagyja ott a Parlamentet. Pártja ugyanis nem indítja újra, miután

mentelmi jogát felfüggesztették, és büntetőeljárás zajlik ellene: az ügyészség csalással vádolja,

amiért társaival több százmillió forintnyi pályázati pénzt próbáltak lenyúlni.

“Alkotmányos költségnek” nincs nyoma

Mengyi a bíróság előtt tagadja, hogy “alkotmányos költségnek” nevezett vesztegetési pénzeket fogadott volna el, és valóban: a pénznek nincs is nyoma friss vagyonnyilatkozatában. Sőt: a csak Voldemort nagyúrként emlegetett politikusnak szinte semmije nincs. (Ahogy vele élő öt gyermekéből négy esetében konkrétan fel is tüntette, hogy „önálló vagyon nincs”)

Egyedüli, nagyobb értékű vagyoneleme három ingatlan: egy sajóörösi szántó, ugyanott egy családi ház és egy tiszaújvárosi garzonlakás – előbbi kettőnek felerészben, a harmadiknak csupán negyedrészben tulajdonosa Mengyi. Vagyonnyilatkozata szerint se autója, se értékes műtárgya, se vállalkozása, se mellékes jövedelme, se jelentősebb befektetése nincs. Mindössze bankszámláján van 1 millió forint, ami 700 ezerrel kevesebb, mint egy éve.