Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tárgyalás közben vittek el egy szegedi ügyvédet zugírászat miatt

Tárgyalás közben vittek el egy szegedi ügyvédet zugírászat miatt

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség előállította és zugírászat bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a biatorbágyi férfit, aki annak ellenére vállalt ügyvédi megbízásokat, hogy az ügyvédi kamara több mint egy éve kizárta a soraiból.

A bűnügy gyanúsítottja korábban Budapesten működtetett egy ügyvédi irodát. 2016 szeptemberében az ügyvédi kamara több okból kizárta őt az ügyvédek sorából.

A férfi ennek ellenére tovább folytatta az ügyvédi tevékenységét. Több büntetőügyben a nyomozás során, tárgyalásokon védőként járt el, okiratokat szerkesztett. Munkájáért az ügyfeleitől díjazást kért és fogadott el.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a férfival szemben zugírászat bűntette miatt indított nyomozást. A nyomozó ügyészek a férfit egy, a Szegedi Törvényszéken január 31-én megtartott tárgyaláson érték tetten, ahol az egyik vádlott képviseletében járt el, mint meghatalmazott védő.

A nyomozó ügyészek a tárgyalásról előállították a férfit, majd zugírászat bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a nyomozást a gyanúsított terhére róható bűncselekmény teljes körű feltárása és tisztázása céljából soron kívül folytatja le.