Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Semjén Zsoltnak nyolcszor annyi pénze van, mint Orbánnak

Semjén Zsoltnak nyolcszor annyi pénze van, mint Orbánnak

Semjén Zsolt 4 millió forintja van készpénzben – derült ki a miniszterelnök-helyettes vagyonnyilatkozatából. Ez azt jelenti, hogy négyszer annyi pénze van, mint főnökének, Orbán Viktor miniszterelnöknek. Sőt, Orbán Viktor megtakarítása feleségével közös számlán van, szóval ha szigorúak vagyunk, csak a fele az övé, vagyis Semjénnek nyolcszor annyi pénze van, mint Orbánnak.

Semjén Zsolt igazán nem cifrázza, ha pénzről van szó, vagyonnyilatkozatai évek óta erről tanúskodnak:

A miniszterelnök-helyettesnek nincsenek befektetései, se értékes vagyontárgyai, leszámítva meghatározatlan számú és értékű antik bútort, amiket „születése óta” gyűjt, és legalábbis részben családi ajándékként szerzett. Résztulajdona van két budapesti lakásban és haszonélvezete egy balatonfenyvesi nyaralón. Ami pénze van, azt a párnacihában tartja. Arról a pár millióról be sem kellene számolnia, mivel nem éri el a hathavi képviselői alapdíja összegét (4,5 millió forintot).