Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rogán Antal rengeteg pénzt kaszált a találmányával

Rogán Antal rengeteg pénzt kaszált a találmányával

Rogán Antal propagandaminiszternek 2017-ben 25 millió forint bevétele volt “találmány hasznosítási díjból”. A jelek szerint a pénzt nem herdálta el, vagyonnyilatkozatából eltűnt ugyanis az összes, hitelintézettel szemben fennálló adóssága. Magánszemélyekkel szembeni tartozása viszont ugyanannyi, mint 2016-ban volt.

A feltaláló

Rogán Antal 2017-es (a 2016-os évre vonatkozó) vagyonnyilatkozatában fontosnak tartotta megemlíteni, hogy bejegyzés alatt áll egy szabadalmi joga. A Mobilsign Kft. elektronikusaláírás-megoldása mögötti technológiáról van szó, a cégben Rogánnak nincs érdekeltsége. A vállalat honlapján partnerként csak a Magyar Telekomot említik, azzal a megjegyzéssel, hogy „a rendszer felhasználóinak száma meghaladja az 1000 főt”.

2017-es vagyonnyilatkozatában a szabadalmi jog már nem bejegyzés alatt áll, hanem csak egyszerűen van. Vagyis úgy tűnik, a bejegyzés sikeres volt, Rogán keresett is vele 25 millió forintot.

 

A hízásnak indult lakás

A vagyonnyilatkozatok alapvetően kevéssé megbízhatóak, adva, hogy a politikusok gyakorlatilag azt írnak be, amit akarnak, mivel a bevallások valóságtartalmát semmilyen hatóság nem ellenőrzi, illetve nincsenek retorziók, ha mégis eltérésekre derül fény.

Ennek tankönyvi ábrája Rogán Antal, aki 2014-ben kétszer is módosította vagyonnyilatkozatát. Az abban feltüntetett Pasa Park-i lakás területe először 74,5 m²-ről 149-re, majd 185 m²-re nőtt. Azóta ez az érték szerepel a vagyonnyilatkozataiban. Szintén 2014-ben, utólag került a bevallásába egy körülbelül 40 m²-es teremgarázs tárolóval, illetve egy Bak Imre-festmény, amiket azóta szintén minden évben feltüntet.

A táskától a helikopterezésig

Orbán Viktor propagandaminiszterével („Az én tárcámnak egyetlen feladata van, hogy győzelemre vezesse 2018-ban Orbán Viktor miniszterelnököt” – mondta 2016 végén az igazságügyi bizottság meghallgatásán) kapcsolatban az elmúlt években számtalanszor felmerült, hogy többet költ, mint amennyit keres, ugyanis több alkalommal kerültek napvilágra olyan ügyek, amik komoly kiadásokat feltételeznek:

  • A Rogán-házaspár római vakációja 2017-ben. (444)
  • Felesége és gyerekei dubaji útja 2016 végén. (HVG)
  • A nagy botrányt kavart helikopterezés 2016-ban. (Ezt Rogán először tagadta, aztán beismerte, mivel lefényképezték őket. Utólag úgy magyarázták, a helikoptert üzemeltető cég Rogán feleségének cégével barterezte az utat.) (Népszabadság)
  • A vagyonnyilatkozatában is szereplő, társtulajdonában lévő balatonlellei nyaraló felújítása 2016-ban. (Átlátszó)
  • A 400 ezer forintosnak tűnő Louis Vuitton-táska ügye. (A táskát állítólag a botrány nyomán Rogán felesége 80 ezer forintért hirdette meg eladásra 2013-ban.) (Origo)

Vagyonnyilatkozatai tanúsága szerint Rogán Antalnak politikai tisztségein kívül nincs, és nem is volt más bevételi forrása. Felesége, Rogán-Gaál Cecília 2016-ig nem dolgozott, ekkor (egész pontosan 2015 végén) indítottak Sarka Katával közösen reklámügynökséget. A cégadatbázis szerint a Nakama & Partners Kft. 7,7 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta 2016-ot.

Sarka Kata elől, mögötte Rogán Cecília!
kép: Facebook