Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már nem Varju László szerkeszti a DK-s újságot

Már nem Varju László szerkeszti a DK-s újságot

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke Tállai Andráshoz hasonlóan abbahagyta a jól fizető maszekot. A politikus pár lapjának szerkesztéséért előző évben még 698 ezer forintot markolt fel, mostani vagyonnyilatkozatában már nem szerepel ez a tétel.

A Zöld Sziget Panzió Kft.-ben pedig még mindig 67 százalékos részesedése van a képviselőnek.

Tavaly Áprilisban Varju László Facebook-profilján ajánlott egy panziót, a posztra az egykori szocialista belügyminiszter, Lamperth Mónika ezt írta: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót. :)” Tényleg nem szerepelt, de a Direkt 36 kiderítette, a taksonyi Zöld Sziget Panzió valóban Varju Lászlóé és családjáé. Illetve Varju cégének tulajdona, ám ezt nem kell feltüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban, amely így nem adott teljes képet a DK-alelnök valós anyagi helyzetéről. A panzió egyébként külön továbbra sem szerepel a nyilatkozatban.