Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
L. Simon 280 milliós hitelből vásárolt be: Zsolnay-részvény, új földek

Az egykori kulturális államtitkár L. Simon László a vele élő mindhárom lányánál külön feltüntette, hogy „önálló vagyonnal nem rendelkezik”. Ő maga viszont annál többel: csak az ingatlanvagyona pontos számbavételéhez 4 plusz oldalt kellett csatolnia vagyonnyilatkozatához: L. Simon (rész)tulajdonában összesen 32 különféle ingatlan van, köztük javarészt erdők, szántók, gyümölcsösök és szőlők, de van két családi háza is.

Csak tavaly hat új földterületet vásárolt: szőlőket Gárdonyban és Seregélyesen.

Megtartotta 2007-es Opel Zafiráját és 1997-es Yamaha motorkerékpárját is. Az ingatlanok mellett nagyobb értékű befektetése még egy 6,5 milliós kötvény – ilyesmiből egy éve még kettő volt neki összesen csaknem 11 millió forint értékben. Bankban őrzött 2,8 millió forintja egy év alatt teljesen eltűnt, viszont készpénzben a semmiből megjelent 3,2 millió forintja. Az elmúlt egy évben kölcsönadhatott valaki(k)nek 7 milliót, mert pénzkövetelése összege 22,6 millióra nőtt.

Banki tartozása 1,2 millióról 255,4 millió forintra nőtt.

Ráadásul korábban magánszemélyeknek nem tartozott, tavaly tőlük is kölcsönkért 28 milliót.

Azért bevétele is volt, mert képviselői tiszteletdíja mellett az elmúlt évben is szépen hoztak a konyhára a földjei: földbérleti illetve névhasználati díj címén 3,6 millió forint bevétele keletkezett, a földek után járó EU-s támogatás pedig a 2016-os évben elkönyvelt csaknem 11 millió forint után tavaly már csak 2 millió forint volt. Továbbra is megvan L. Simon 24 százalékos részesedése a Simon és Simon Kft.-ben, viszont

megszerzett egy kisebb, 1,2 százalékos részesedést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-ben.