Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Havi félmilliót vettek ki Nyitrai Zsolt zsebéből, mégis gyarapodik

A fideszes politikusnak továbbra is három ingatlanban van részesedése: Andornaktályán egy telekben valamint egy borospincében présházzal, Egerben pedig egy társasházi lakásban. A politikus továbbra is

egy Kia Cee’d tulajdonosa, de vagyonnyilatkozata szerint egy állami Škoda Superb-bel közlekedik inkább.

Őrzi műalkotás-gyűjteményét is, amelyben vannak levelek – Bethlen Istvántól Széll Kálmánig – egy dísztőr, antik órák, metszetek és Rejtő-könyvek.

Rosszabbul él, mint egy éve?

Tartozása nincs, sőt megtakarításait is tudta növelni: talán azért is, mert Nyitrai ugyan képviselőként sem keres rosszul, de ezen felül igazi álláshalmozó. Stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottként havi bruttó 997 ezer forintos „mellékese” van, de közben még Lázár János mellett miniszteri biztos is – utóbbi

pozíciójában 2016-ban még havi 523 ezer forintot keresett, tavaly viszont nyilatkozata szerint ezért a munkáért már egyáltalán nem kapott pénzt.

Megtakarítását továbbra is javarészt készpénzben tartja (az egy évvel ezelőtti 5 millióval szemben most 7,5 millió ez az összeg). Van emellett 4,1 milliója bankbetétben – ez is több félmillióval, mint egy éve – és van államkötvénye is egymillió forint értékben.