Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gyurcsány Ferenc eladta az Altust, a gyerekei öreg autókat vettek

Gyurcsány Ferenc eladta az Altust, a gyerekei öreg autókat vettek

Gyurcsány Ferenc független országgyűlési képviselőnek, a Demokratikus Koalíció elnökének a 2017-es évre szóló vagyonnyilatkozat szerint, amit a DK honlapján tettek közzé: „A pártelnök 2016-ban eladta az Altus Befektetési Zrt.-t, a bevétel után a közterheket befizette, a nettó bevétel nagy részét értékpapírokba fektette. A tulajdonában álló Altus Portfólió Kft. fizette osztalékból bruttó 228 millió forintos jövedelme származott.

A cég eladásából feleségének, Dobrev Klárának 168 millió forintot juttatott. Anna lánya megvásárolta Dobrev Klára által használt 12 éves Opel Zaphirát, Bálint fia pedig Apró Piroska 10 éves VW Passatját. Péter fia Pesterzsébeten 57, Bálint Erzsébetvárosban 40 m2 –es lakást kapott szüleitől. Két másik fiának, Tamásnak és Mártonnak vagyona nincs.”

Gyurcsány vagyonnyilatkozata szerény tétellel indult 2016-ban: egy pápai, 50 m2-es lakással, aminek teljes egészében ő volt a tulajdonosa. A második ingatlan a médiából szintén jól ismert kötcsei ház, ami már 267 m2-es, viszont ennek Gyurcsány csak 50 százalékban volt a tulajdonosa. Gépjárműve nem volt, értékpapírban elhelyezett megtakarítása viszont igen, ami kerekítve 642 millió forint volt. Ehhez egy közel 62 milliós hitel párosult, a Dobrev Klárával a kötcsei házra közösen felvett jelzáloghitel és kamat.

Ekkor még megvolt az Altus Portfólió Kft., amiből tulajdonosi osztalék címén bruttó (kerekítve) 1,2 milliárd forintot vett ki. Akadt még egy bruttó 216 ezer forintos egyszeri tiszteletdíja is.