Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az MSZP-s Lukács Zoltán újra megvette a lakást, amit már tíz éve is

Az MSZP-s Lukács Zoltán újra megvette a lakást, amit már tíz éve is

Utolsó vagyonnyilatkozatát adta le most az MSZP főleg szociális és nyugdíjügyekkel foglalkozó szakpolitikusa, Lukács Zoltán, hiszen decemberben jelentette be, hogy 2018-ban nem indul a választáson, így a következő Országgyűlésnek már nem lesz tagja. Az ellenzéki politikus vagyonnyilatkozatában feltüntette, hogy a vele élő két gyermeke „önálló vagyonnal nem rendelkezik”.

Ő maga viszont igen, bár nem sokkal. Egyetlen nagyobb értékű vagyona továbbra is egy 192 négyzetméteres tatabányai társasházi lakás fele. Ezt ugyan korábbi vagyonnyilatkozatai alapján még 2007-ben vásárolta, ám friss bevallásában elrontotta a dátumot és 2017-et írt, vagyis úgy tűnik, hogy frissen vette, pedig nem.

Ezen kívül semmilyen megtakarításról, nagyobb mennyiségű készpénzről vagy befektetésről, képviselői fizetésén felüli más jövedelemről, illetve semmilyen céges érdekeltségről nem számolt be – csakúgy, mint egy évvel ezelőtt. Ezek után nem meglepő, hogy megmaradt jelentős összegű tartozása is: egy évvel ezelőtt bankoknak 8,14 millió forinttal, míg magánszemélyeknek 5,5 millió forinttal tartozott – ezek az összegek azóta 7 millióra, illetve 4 millióra csökkentek.