Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ultimátumot adtak Orbán Viktornak a diáktüntetők

Ultimátumot adtak Orbán Viktornak a diáktüntetők

Lejárt a január 19-ei diáktüntetésen megfogalmazott követelések határideje, a szervezők viszont semmilyen írásos garanciát nem kaptak a kormánytól a 12+1 pont teljesülésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feladták: szerda este az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé szerveztek sajtótájékoztatót, ahol bejelentették: nyilvános vitára várják Orbán Viktort.

 

Mécseseket gyújtottak az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt a diáktüntetések szervezői, hogy így tiltakozzanak az oktatás helyzete ellen. A szervezők hat óráig várták, hogy választ kapjanak követeléseikre, de nem érkezett meg. Ezért a helyszínen bejelentették: magasabb szinthez fordulnak.

Mécseseket gyújtottak a minisztérium épülete előtt. Fotó: Halász Nóra. Kattinston a fotóra a galéria megnyitásához!

“Nyilvános vitára hívjuk Orbán Viktor miniszterelnököt. Ha február 7-éig nem válaszol a kérésünkre, akkor február 23-án nagyszabású demonstrációt tartunk Budapesten, ahova várunk mindenkit, aki fontosnak tartja az oktatás ügyét” – jelentette be Gyetvai Viktor.

Azt, hogy miért tüntetnek a diákok, ebben a cikkünkben szedtük össze.

A helyszínen a Zoom.hu is ott volt, sőt Gyetvai Viktor és a többi szervező Facebook élő közvetítésben válaszoltak kérdéseinkre, amit ezen a linken lehet visszanézni:

Nemcsak a diákok, hanem a tanárok is demonstráltak az oktatás helyzete miatt. A Tanítanék Mozgalom vasárnap a Kossuth téren tüntetett néhány ezer emberrel, ahol bejeletették: az ellenzéki pártok részvételével létrehozták az oktatási minimum programját, amit hamarosan aláírnak.