Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Áder János a vagyonnyilatkozatában is kiszámítható

Áder János a vagyonnyilatkozatában is kiszámítható

Idén is a köztársasági elnök vagyonnyilatkozata került ki először a nyilvánosság elé. Áder János azonban ebben sem okozott nagy meglepetést: az idén leadott nyilatkozata szinte alig tartalmaz változást a tavalyihoz képest.

Ugyanúgy felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt 135 nm-es (+55 nm-es terasz) budapesti, II. kerületi háznak, és negyedrészben tulajdonosa egy 2005-ben vásárolt 284 nm-en fekvő, 75 nm-es kisoroszi háznak, mint az előző évben.

A köztársasági elnöki javadalmazásán kívül továbbra sincs más adóköteles jövedelme, és 2012 óta folyamatosan a törvény szerinti juttatásokban részesül. E mellett továbbra is rendelkezik  a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapott ajándéktárgyakkal.

Az egyetlen jelentős változás forint folyószámláján következett be: 2017-ben öt millió forinttal több pénze (14 millió) volt, ugyanakkor egymilliós összegű államkötvénytől szabadult meg. 

A Zoom.hu újságírói ma egész éjjel folyamatosan elemzik és kisebb-nagyobb cikkekben dolgozzák fel az országgyűlési képviselők, kormánytagok és állami szervezetek vezetőinek vagyonnyilatkozatait. Kövesse velünk!