Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Videofelvételek bizonyítják, nem adnak nyugtát a fideszes kereskedelempolitikus zöldségesében

Videofelvételek bizonyítják, nem adnak nyugtát a fideszes kereskedelempolitikus zöldségesében

Két hete még kibújt a felelősség alól Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika összehangolásáért felelős miniszteri biztos, volt államtitkár, amikor azzal szembesítette a 24.hu, hogy családi cégénél feketemunkást találtak a hatóságok. Akkor a fideszes politikus a feledékenynek beállított könyvelővel és az akadozó informatikai rendszerrel vitette el a balhét.

A lap munkatársa több alkalommal is felkereste Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltját és azt tapasztalta, hogy 12-ből 9 esetben a bevételt nem ütötte be az eladó az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe.

Szatmáry a 24.hu cikkére hétfőn úgy reagált:

Minden, amit az újságíró állított, az szemenszedett hazugság és rágalom. Hazugság, hogy nem kaptak blokkot. Igazolják!

– szólította fel a portál munkatársait a miniszteri biztos.

A 24.hu megtette: rejtett kamerás videofelvételeket tettek közzé kedden, melyeken jól látható, hogy három különböző vásárlásukról nem kaptak nyugtát. Ráadásul az egyik videón az online kassza kijelzője is látszik: azon nincs összeg, nem ütötte be az eladó a gépbe. Hat újságírójuk összesen 12-szer vásárolt ott az elmúlt héten, ebből 9-szer elmaradt a blokk.

Szatmáry védekezésül annyit mondott: az üzletben található kamerafelvételeket nem tudja nyilvánosságra hozni, csak akkor, ha hatósági eljárás lesz. Hozzátette: a közel 30 éves múltra visszatekintő cégüknél nem volt soha betörés, de a múlt hét előtti hétvégén valaki betört az üzletbe, és elvitte a céges iratokat, pénztárgépet és némi gyümölcsöt. Azt is közölte, kiszáll a családi cégből. Ezt, állítja, a múlt héten döntötte el.