Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A választások utánra is csúsztathatják az új diósgyőri stadion átadását

A választások utánra is csúsztathatják az új diósgyőri stadion átadását

Több hónapot csúszhat az új diósgyőri stadion átadása, hangzott el hétfőn, és a futballszövetségnél egyelőre valóban az a hivatalos információ, hogy még nem költözik be az új otthonába a DVTK. Az új aréna nettó 10 milliárd forint közpénzből épül és a Garancsi István többségi tulajdonában álló Market Zrt. építi.

A Diósgyőr már értesítette futballistáit, hogy első öt tavaszi hazai meccsét nem új otthonában, hanem továbbra is albérletben fogja játszani – írta hétfőn a Magyar Nemzet. A lap emlékeztetett, hogy korábban február 2-t jelölték meg, mint az átadás lehetséges időpontját, ehhez képest még nem készült el a létesítmény. A lap próbálta elérni a klubot, beruházó céget, valamint Fürjes Balázs kormánybiztos hivatalát is, de nem kapott választ sehonnan.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője kérdésünkre megerősítette, hogy a DVTK tavaszi mérkőzései helyszíneként a debreceni Nagyerdei Stadiont jelölte meg. Amennyiben az új stadionban szeretne játszani a klub, akkor a létesítményt az MLSZ-nek hitelesítenie kellene; ez azt követően történhet meg, ha elkészült a pálya és valamennyi szakhatósági engedélyt megkapott.

A DVTK stadionja állami beruházásban épül meg, nettó 9,8 milliárd forintért. A kivitelező a Garancsi István többégi tulajdonában álló Market Zrt., az építkezés a régi létesítmény bontásával még 2016 őszén kezdődött meg. A kivitelezési szerződést 2016. október 28-i dátummal kötötték meg, 18 hónapos határidővel – vagyis 2018. február 28-ig kellene végezni.

Miskolci forrásaink szerint egyébként az építkezésen dolgozó munkások szállásait csak februárig kötötték le. Az is elképzelhető, hogy bár a futballszurkolók mindenképp örülnek az új stadionnak, a kormány az április 8-i választásokig már nem akar újabb támadási felületet adni egy stadionavatással.

Borítóképünkön az új diósgyőri stadion a klub Facebook-oldalának január 9-i felvételén.