Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
15 jemeni újonc halt meg egy öngyilkos merényletben

Mintegy 15, újonnan besorozott jemeni kormánykatona halt meg egy öngyilkos pokolgépes merényletben kedden a délkeleti Sabva tartományban.

A merénylő a helyszínen életét vesztette, amikor működésbe hozta a járművébe rejtett robbanószerkezetet egy katonai ellenőrzőpontnál Nohan körzetben, ahol a hadsereg különleges erői, az Egyesült Arab Emírségek katonáival vállvetve teljesítettek szolgálatot. A területet a hadsereg páncélosai elővigyázatosságból körbezárták.
Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. Az országban uralkodó kaotikus állapotokat számos terrorszervezet, köztük az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) és az Iszlám Állam használja fel arra, hogy a térségben berendezkedjen és folytassa működését. A minap harcok robbantak ki Ádenben a kormányerők és az ügynevezett Déli Átmeneti Tanácshoz hűséges, déli szakadár fegyveresek között.

(MTI)