Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Coop üzletek egy része már hétfőn és kedden sem nyit ki

A Coop üzletek egy része már hétfőn és kedden sem nyit ki

Egyre több olyan kistelepülés van, ahol hétfőn, kedden, de olykor már szerdán sem nyit ki a bolt.

Számos olyan település van, ahol hétfőn nem nyitnak már ki a Coop boltok, de bőven akad, ahol kedden és olykor már szerdán sem – írja a Blokkk.com. Az RTL Híradója szerint mindezt a minimálbér kötelező emelésének a következménye. A tévé hírműsora szerint akad olyan település, például Encs, ahol a Coop zárva maradásával megszűnt a bevásárlási lehetőség.

Ráadásul hozzátartozik a képhez, hogy jócskán vannak falusi coop boltok, amelyek ha ki is nyitnak, rövid idő után – néhány óra múltán – be is zárnak.

A falusi kisboltok sanyarú helyzetét támasztják alá az átfogó statisztikai adatok is. A kétezer főnél kisebb lélekszámú településeken 2017 derekán 12 ezer bolt volt, zöme élelmiszerüzlet. Egy évtizeddel ezelőtt ez az üzletszám még 15 ezer volt. A kétezer főnél kisebb boltos települések száma 2.198 volt a legutóbbi statisztikai méréskor, tíz évvel korábban 2.289. Hát igen, ezt azt jelenti, hogy eltűnt 91 utolsó bolt a kistelepülésekről, megfordítva, ennyi vált bolt nélkülivé.