Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szexuális zaklatás miatt kellett lemondania Trump emberének

Szexuális zaklatás miatt kellett lemondania Trump emberének

Lemondott Steve Wynn, az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC – a Republikánus Párt vezető testülete) pénzügyi vezetője, egyben Donald Trump elnök pártjának egyik bőkezű anyagi támogatója – írja az MTI. A 76 éves kaszinó-milliárdost azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklatott masszőrnőket, egyik munkatársát pedig szexuális együttlétre kényszerítette.

Wynn visszautasította a vádakat, és elvált felesége bosszújának, rágalmazásának minősítette őket.

Szombaton – egy nappal azután, hogy egy terjedelmes riport jelent meg szexuális zaklatási ügyeiről – benyújtotta lemondását. Közleményében ezt azzal indokolta, hogy nem akarja “szükségtelenül elvonni a figyelmet” a republikánusok “hihetetlen sikereiről, amelyeknek folytatódniuk kell”. A Republikánus Országos Bizottság elfogadták a lemondást.

Wynn középen, jobboldalt az elnök Forrás: MSNBC

Az állítólagos zaklatási ügyekről a The Wall Street Journal adott hírt. A lap Wynn több mint egytucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt fizetett egy manikűrösnőnek, mert szexuális együttlétre kényszerítette őt.