Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nézőpont: Orbán legnépszerűbb kihívója Karácsony Gergely

Nézőpont: Orbán legnépszerűbb kihívója Karácsony Gergely

A Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékos, míg a Jobbik vezetője 30 százalékos mutatóval ma Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékos mutatóval a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök – derül ki a Nézőpont Intézet friss felméréséből.

Forrás: Nézőpont Intézet

Gyurcsány Ferencről ugyan a baloldaliak 78 százaléka mondta azt, hogy szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, de minden más párt szavazói és a rejtőzködők is berzenkednek tőle. Vona Gábort a Jobbik-tábor 91 százaléka kedveli, a többi párt támogatóinak azonban közel 80 százaléka elutasítja.

Ezzel szemben egyedül a lista élén álló Orbán Viktor Fidesz-elnök tudta elnyerni a megkérdezettek több mint felének (54 százalék) bizalmát. Orbán legnépszerűbb kihívója pedig Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, ám ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő miniszterelnökétől.