Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fucsovics Márton: A Davis-kupán is képesek leszünk meglepetésre

Fucsovics Márton: A Davis-kupán is képesek leszünk meglepetésre

Hazaérkezett Fucsovics Márton és sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön az Australian Openen elért eredményéről. A Zoom.hu ott volt a helyszínen és élőben közvetítette az eseményt. A sajtótájékoztatót itt megnézheti:

A magyar sportoló tavaly ilyenkor a 159. helyen állt a világranglistán, a jövő hét elején már a 63. helyre ugrik előre.

Fucsovics elmondta, úgy érkezett az Austral Openre, hogy áttörje a gátat, legalább egy mérkőzést nyerjen, ebből három lett, és Federer ellen nagyon kemény volt.

“Ahogy jutottam előre, egyre többen jöttek gratulálni, de a Federer meccs után jöttek többen, még Djokovics is kezet fogott velem.”

Arról is beszélt, hogy az egész napjukat kitöltötte a tenisz, így nem volt idejük körülnézni Melbourne-ben.

Egy kiváló turnén vagyok túl – fogalmazott.

Az első meccs után volt egy szabadnapjuk, amit edzéssel akartak tölteni, de egy manager szólt, hogy párosban kell játszaniuk, és ugyan kikaptak, legalább jó meccset játszottak.

Erősödni kell az adogatásokban

Sávolt Attila, Marci edzője elmondta, hogy nehezen hagyták ott Melbourne-t.

Fantasztikus volt látni, hogy mennyien szurkoltak Marcinak.

Kérdésre válaszolva ugyanakkor elárulta, Marci adogatójátéka nem új keletű probléma, gondolkoznak és dolgoznak a megoldáson, mindenképpen erősödnie kell ebben.

Fucsovics még arról is beszélt, hogy legközelebb a Davis-kupán játszik, ahol szintén lát esélyt a sikerre, majd jön a budapesti Challenger és a közeljövőben folyamatosan ATP-tornákon lép pályára.

A menetelés

Roger Federer 6:4, 7:6, 6:2-re győzött Fucsovics Márton ellen az Australian Open nyolcaddöntőjében, a magyar teniszező azonban jól játszott és összességében elégedetten tekinthet vissza a melbourne-i napokra.

Az idei évre egyébként azt tervezte Fucsovics, hogy megnyerje az első meccsét Grand Slamen. Ez már bőven összejött.

A világranglista 80. helyét elfoglaló Fucsovics az Australian Open főtábláján legyőzte a moldáv Radu Albotot (6:2, 6:3, 4:6, 7:5). Kisvártatva jött a második siker, a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt is meg tudta verni ( 6:4, 7:6, 4:6, 6:2), majd a harmadik, a világranglista-96. argentin Nicolas Kicker ellen (6:3, 6:3, 6:2) A 3. fordulóbeli sikert követően a világklasszis Roger Federer állította meg.