Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Döntött a bíróság, a Ripostnak 3,5 milliót kell fizetnie Gulyás Mártonnak

Döntött a bíróság, a Ripostnak 3,5 milliót kell fizetnie Gulyás Mártonnak

Helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék tavalyi döntését, most már jogerős, hogy a Ripost és az Origo megsértette Gulyás Márton ellenzéki aktivista magánélet védelméhez fűződő jogát, amikor arról cikkeztek, hogy homoszexuális és egyéb szexuális irányultságú társkereső oldalra jelentkezett be – írja a Magyar Nemzet.

A Ripostnak 3,5 millió, az Origónak pedig 800 ezer forint sérelemdíjat kell a felperes Gulyás Márton részére megfizetnie és el kell távolítaniuk a szóban forgó cikkeket.

Az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy társkeresési szokásainak, nemi irányultságának megszellőztetése megsértette Gulyás Márton a magánélet védelméhez, a társkeresőn közzétett képeinek közlése pedig a képmáshoz fűződő jogát, most a táblabíróság egyetértett az első fok megállapításaival.