Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megint lesz magyar film az Oscar-gálán, jelölt lett a Testről és lélekről

Megint lesz magyar film az Oscar-gálán, jelölt lett a Testről és lélekről

A legjobb idegen nyelvű film kategóriában méreti meg magát Enyedi Ildikó Berlinalén Arany Medvét nyert alkotása, a Testről és lélekről. (Enyedi Ildikó nyilatkozata itt, Borbély Alexandra reakciója itt olvasható). 

Magyar idő szerint kedd délután 14 óra 22 perckor kezdődött az idei Oscar-díj jelöltek megnevezése, amelyen kiderült, Enyedi Ildikó Berlinalén Arany Medvét nyert alkotása, a Testről és lélekről is ott lesz.

Megvannak az Oscar-jelöltek: tarolt A víz érintése és a Dunkirk, lesz magyar induló

Megvannak az Oscar-jelöltek: tarolt A víz érintése és a Dunkirk, lesz magyar induló Magyar idő szerint kedd délután 14 óra 20 perckor kezdődött az idei Oscar-díj jelöltek megnevezése, amelyen kiderült, Március 4-én rendezendő 90.

A legjobb idegen nyelvű alkotások között szerepelt még Fatih Akin török származású német rendező Aus dem Nichts (angolul In the fade) című krimije (német-francia koprodukció), a Szeretet nélkül című dráma (orosz), az Una Mujer Fantástica című dráma (chilei), A négyzet (svéd-német-francia), az izraeli Foxtrot, a libanoni The Insult, a szenegáli Felicité és a dél-afrikai The Wound.

Az amerikai filmakadémia korábban 92 alkotásból választotta ki a szűkített listán szereplő kilenc művet, amelyből kedden az intézmény által felkért bizottságok választották ki a végső ötöt.

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában 1956 óta ad át díjat az amerikai filmakadémia. Két évvel ezelőtt Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje kapta a legjobb idegen nyelvű film Oscar-szobrát.

A Testről és lélekről egy olyan melankolikus, mégis mosolyogtató, vágóhídon játszódó történet, amelyben a béna bal karú pénzügyi igazgató, Endre és az autisztikus jegyeket mutató minőségellenőr, Mária egymásra talál. Ez önmagában nem biztos, hogy túl eredetien hangzik: de ami kitölti a köztes matériát, az egy

tipikus 21. századi mesévé teszi.

Így örültek Enyedi Ildikóék az Oscar-jelölésnek

Így örültek Enyedi Ildikóék az Oscar-jelölésnek Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is jelölték az idei Oscarra. A bejelentést a rendező a stábbal nézte élőben. A lenti videón megtekintheti, hogyan reagáltak rá, amikor kiderült, hogy a jelöltek között van a film.

Nem mézes-mázos romantikus filmek stílusában, hanem bizarr, fura és néha viszolygást keltő formában. A Testről és lélekről szereplői ugyanis bizonyos szituációkban pont olyan nyomik, mint te vagy én.

A 90. Oscar-díjátadó ceremóniát ezúttal a phjongcshangi téli olimpia miatt a szokásos február helyett március 4-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban. A gálát az ABC televízió élőben közvetíti, az adást a világ több mint 225 tévécsatornája szintén sugározza majd.

Az Oscar-jelöltek teljes listáját itt találja!