Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
A JP Morgan Chase 20 milliárd dolláros befektetési tervet jelentett be

A JP Morgan Chase egy 20 milliárd dollár értékű befektetési terv szerint emeli alkalmazottainak bérét, növeli munkavállalóinak számát, új kirendeltségeket nyit és bővíti üzleti tevékenységét, hogy kihasználja az amerikai adótörvények megváltozásából és a javuló szabályozási környezetből származó előnyöket.

A legnagyobb amerikai bankcsoport ezzel a keddi bejelentéssel csatlakozik más amerikai nagyvállalatokhoz, például az Apple-höz, amelyek az adócsökkentéseket tartalmazó törvény elfogadása, december óta már előrukkoltak befektetési terveikkel, és elkezdték visszaáramoltatni a pénzeiket az USA-ba.

A várakozások szerint az adóreform elősegíti a gazdasági növekedés felgyorsulását, részben a tőkebefektetésekre ösztönző új intézkedések révén.

A JP Morgan Chase ötéves befektetési terve alapján átlagosan 10 százalékkal növeli 22 ezer alkalmazottjának bérét, amely jelenleg óránként a 15 és 18 dollár közötti sávban mozog. Emellett 4000 új alkalmazottat vesznek fel és mintegy 400 fiókot is nyitnak új városokban.

A JP Morgan 4 milliárd dollárral növeli a kisvállalatok hitelezését szolgáló keretét, valamint 25 százalékkal, 50 milliárd dollárra emeli a méltányolható lakásvásárlások hitelkeretét. Ezen kívül a bank öt év alatt 40 százalékkal, 1,75 milliárd dollárra növeli a közösségi alapú jótékonysági beruházásait.
Elemzők úgy számolták, hogy a JP Morgan évente nagyjából 4 milliárd dollárt takarít meg az adóváltozások révén.

(MTI)