Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pokoli összegre perelnék az Air Berlin főrészvényesét

Pokoli összegre perelnék az Air Berlin főrészvényesét

A hitelezők követelései elérheti a 1,5-2,0 milliárd eurót is.

Pert fontolgatnak az abu-dzabi Etihad légitársaság ellen az Air Berlin egyes hitelezői a Manager Magazin online kiadásában pénteken megjelent hír szerint, mivel a német légitársaság főrészvényeseként felelősnek tartják annak csődjéért. A hitelezők csoportja arra alapozná keresetét, hogy az Etihad kezességet vállalt az Air Berlin működésének fenntartásáért, de nem tartotta be ígéretét. Konkrétan az Etihad 2017 április 28-án írásban vállalta az Air Berlin működésének finanszírozását még 18 hónapon keresztül, a fizetéseket azonban augusztus elején leállította.

A Manager Magazin értesülése szerint a hitelezők követelései akár 1,5-2,0 milliárd euróra is rúghatnak. Az Air Berlin csődgondnoka a hitelezők január 24-25-i közgyűlésén veszi fel napirendre az Etihad elleni kereset benyújtásának a megvitatását. (MTI)