Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több ezren mentek el a Ne menj suliba! tüntetésre

Több ezren mentek el a Ne menj suliba! tüntetésre

Több ezren lehettek a Parlamentnél a Ne menj suliba – demonstrálj az oktatásért megmozduláson helyszíni tudósítónk szerint péntek délután.

Ember vagyok, nem erőforrás – hirdeti az egyik transzparens, és a diákok, akiket megszólaltattunk, azt hozták fel a jelenlegi oktatás legnagyobb problémájaként, hogy magolásra készteti a gyerekeket és nem gyakorlati tudást ad.

Fotó: Veres Viktor

Csepereg az eső, a résztvevők többsége fiatal, de tudósítónk szerint minden korosztályból vannak kint.

A politikamentesre tervezett demonstráción egy politikust, az Együtt-elnök Juhász Pétert láttuk a tömegben.

Itt látható élő Facebook-közvetítésünk:

A pénteki a 2018-as választási év első nagyobb megmozdulása volt, amelyet úgy hirdettek, hogy elkerülik majd a politikai szólamok, mégis a kormány intézkedései ellen szerveződött. A tüntetésről előzményeiről itt írtunk részletesen.

A demonstráció alulról jövő kezdeményezés, egészen pontosan három diák szervezi, egyikük Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament alapítója. Már tavaly ősszel elkezdtek rajta gondolkozni, végül egy középiskolás készített egy Facebook-csoportot, amelyhez egyre többen csatlakoztak. Ebből lett a január 19-i esemény, amire péntekig 12 ezren jelezték részvételüket és 35 ezren érdeklődnek.

Fotó: Veres Viktor

A szervezők azt is kérik, hogy aki egyetért céljaikkal, aznap „ne menjen suliba”. A közösségi oldalakon a hét második felére már több mint tízezren jelezték vissza részvételüket.