Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Senki nem tudja, hogy pontosan mire tapsol el 25 milliárdot az FTC?

Senki nem tudja, hogy pontosan mire tapsol el 25 milliárdot az FTC?

A múlt év végén 15 milliárd forintot adott a kormány az FTC ingatlanfejlesztésének második ütemére, az első szakaszra már korábban előirányoztak 10 milliárdot. A klub azt állítja, nem tud pontos összeget, részleteket mondani a beruházásról, a minisztériumok is hallgatnak, miközben Kubatov Gábor elnök már alaposan ismertette a projektet – írja a 24.hu.

A cikk felidézi a klub válaszát, amiből kiderül, nem ismerik a pontos részleteket, mert még csak az előkészítő fázisban vannak.

„Az egyesület reakciója már csak azért is érdekes, mert a kormány az év végén 15 milliárd forintot irányzott elő a Fradiváros II. ütemének fejlesztésére”

–írják. Megkeresték a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központját és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot és Miniszterelnökséget is, „ám egyik helyről sem kaptunk választ”. A cikk szerint mindez azt sugallja, hogy nem is tudják, mire megy el a temérdek adófizetői pénz, de „Kubatov Gábor év végi előadásai pedig azt mutatják, valójában pontosan tudják, mire szánják a pénzt”.

Lesz itt minden, és annak az ellenkezője is

Az FTC-elnök már 2016. decemberi beszédében elmondta, hogy a Fradivárosban az összes szakosztály új otthont kap – idézik fel. Azzal, hogy az állam megvette az Építők sporttelepét és átadta a zöld-fehéreknek használatra, az FTC 16 hektáros bázisa lényegében a duplájára nő. És sorolta, hogy épül majd csarnokrendszer 80 ezer négyzetméteren, lesz négycsillagos szálloda és kollégium, kézilabda-aréna, uszoda, kültéri medence. Ez utóbbi azért, mert Kubatov víziója szerint a vízilabda nyári sportág lesz. Aztán felhúznak még jégcsarnokot és orvosi központot.

A 2017 decemberében elmondottak még pontosabbak, itt már elejtette, hogy 6-7 fűthető, nagy füves pálya is elkészül, megemlített négy medencét, újra szóba került a multifukncionális sportcsarnok, a jégpálya, sőt ezúttal már curlingpályát is említett – írják.