Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nemzetközi összehasonlításban is nagyot drágultak a magyar lakások

Nemzetközi összehasonlításban is nagyot drágultak a magyar lakások

2017 első háromnegyedében az EU-ban átlagosan 4,1 százalékkal emelkedtek a lakóingatlanok árai, miközben Magyarországon 10,2 százalékos növekedésről számolt be az Eurostat.

A negyedik leggyorsabb áremelkedést produkálta 2017 első háromnegyed évében a magyar ingatlanpiac – derül ki az Eurostat mai közleményéből. Az EU-ban átlagosan 4,1, ezen belül az eurózónában 4,6 százalékkal emelkedtek az árak.

A leggyorsabban a cseh ingatlanárak emelkedtek (12,3 százalékkal), ezt követte az ír piac 12 százalékos áremelkedéssel, majd Portugália, ahol 10,4 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak. Magyarország megosztott negyedik-ötödik helyet érte el Hollandiával karöltve, mind a két országban 10,2 százalékos emelkedést mértek a lakóingatlanok piacán.

Az Eurostat közleményéből kiderül, hogy a nem EU-tag, de az Európai Gazdasági Térséghez tartozó Izland ingatlanpiaca még ennél is brutálisabb, 22,5 százalékos áremelkedést produkált.

Egyetlen tagállamban csökkentek az ingatlanárak, ez Olaszország, ahol a lakások, házak 0,9 százalékkal kerültek kevesebbe, mint egy évvel korábban.