Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagyot megy Gyurcsány ukrán nyugdíjas videója, de a kanyarban sincs Vonához képest

Nagyot megy Gyurcsány ukrán nyugdíjas videója, de a kanyarban sincs Vonához képest

Egymillió megtekintés felett jár az videó Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, amely a DK-elnök ukrán nyugdíjak körüli oknyomozásáról szól. Egyelőre azonban ez csak a dobogóra elég a politikusok között.

 

Gyurcsány az ukrán határ melletti falvakba ment el, hogy bemutassa: a szomszédos országból több tízezren költöztek át papíron Magyarországra, hogy magasabb nyugdíjat, illetve hazai szociális ellátást kapjanak. Egy-egy házba több tíz, de van olyan ingatlan, ahová 200 ukrán állampolgárt jelentettek be. Mindezt egy államközi szerződés alapján tudják az érintettek megcsinálni. A DK-elnök és a videóban megszólalók szerint legalább 26 ezer olyan ukrán állampolgár van, aki emiatt települt át, és Gyurcsány szerint „ronda üzlet ez”. Az egyik falu esetében a választói névjegyzékben az Ukrajnából bejelentkezettek többen voltak, mint a helyiek a kvótanépszavazás idején.

Három nap alatt érte el ezt a számot Gyurcsány videója, ami Gréczy Zsolt szerint „egészen brutális” szám. A DK szóvivője azt is elmondta, hogy bűncselekmények sorozata merül fel az ügyben, amelyben szerinte az áttelepültek azért kapnak juttatásokat, hogy a Fideszre szavazzanak. A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozati javaslatot terjeszt be annak érdekében, hogy vonják vissza ezt az államközi megállapodást.

Gréczy szerint nagyon sokan jelezték a problémát a DK felé, ezért indult neki az ügynek a pártelnök. Gyurcsány Ferenc egy napot töltött Kispalád és Uszka környékén (itt ér egyébként magyar területre a Tisza), de előtte munkatársaik már ott jártak előkészíteni a terepet. A DK-szóvivő azt mondta, elképzelhető, hogy Gyurcsány Ferenc jelentkezik még oknyomozásos videóval.

Az egymilliós megtekintés elég magasnak tűnik egy közéleti, politikai tartalom esetében, ezért pontosan utánanéztünk, hogy mire elég ez a hazai mezőnyben.

A legtöbb nézőt vonzó magyar politikusi Facebook-videó eddig Vona Gáboré, és ami igazán meglepő, hogy ezt hardcore politikai tartalommal érte el. A Jobbik-elnök az olimpiai pályázat lemondása után kérdezte a parlamentben Orbán Viktort, és meglehet, hogy nem is az ő szavai, hanem a kormányfői válasz miatt jött össze a 2,5 milliós megtekintés. Orbán ugyanis nem túl burkoltan lebuzizta a Jobbik elnökét.

Gyurcsány az alig háromnapos videóval azonban a második helyen áll, csak őt követik Orbán Viktor legnézettebb videói.

Azonban a kormányfő Facebook-oldalának legnézettebb videója kicsit sem politikai tartalom, bár sokan a politikája központi elemének tartják a focit. A 2016-os foci-Eb alatt osztott meg egy összefoglaló hangulatvideót a válogatottról. Ez jelenleg 902 ezer megtekintésnél jár.

Orbán második legnézettebb videós posztjának még ennyi köze sincs a politikához, ez az a lánykérés, amely a készenléti rendőrök állománygyűlésén esett meg tavaly márciusban.

Fáj a szívunk, de az instant klasszikus, a Nemzet konzultáció Bözsi nénivel, amelyben a “Hello, röfik!” mondat hangzott el, az előbbieknél kevesebb nézőt ért el eddig, 802 ezret.

Orbán Viktor legtöbb nézőt vonzó (612 ezer megtekintés), politikai tartalmú videója az a parlamenti felszólalása, amelyet a párizsi terrortámadás másnapján, 2015 novemberében mondott el.

Ha körülnézünk más politikai szereplőknél, félmilliós megtekintés körüli videókat találunk legfeljebb, de mindenképp szép teljesítmény az, hogy a Együtt-elnök Juhász Péter TV2-savazása két évvel ezelőttről 453 ezer megnézést produkált.

És meglepő, de az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tavaly áprilisi parlamenti megszólalása, amelyben Orbán Viktor körének gazdagodását firtatta, szintén eljutott 411 ezer nézőhöz.