Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
India is fejleszti a nagy hatótávolságú rakétáit, sikeres teszten vannak túl

India sikeresen tesztelt atomtöltet hordozására alkalmas nagy hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétát csütörtökön.

Az Agni-5 típusú rakétával már ötödször hajtott végre kísérletet. A hordozó eszközt a Bengáli-öbölből mobil kilövőállásról indították útjára.

“A teszt tovább erősíti elrettentő erőnket, és nagyban hozzájárul országunk védelmi képességének fokozásához” – áll az indiai védelmi minisztérium közleményében.

India az utóbbi években futtatta fel fejlesztéseit nukleáris fegyverek és rakéták terén válaszul arra, hogy Kínának – mellyel régóta hadilábon áll főként himalájai határvitájuk okán – tekintélyes rakétaarzenálja van.

Az Agni(Tűz)-5 szakértői becslések szerint képes lenne csapást mérni Kína szinte bármely pontjára, Pakisztánnak – India másik, szintén hagyományos ellenségének – pedig a teljes területére.

(MTI)