Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A tervezetthez képest 270 százalékkal magasabb árral is befutó lett Mészáros cége

A tervezetthez képest 270 százalékkal magasabb árral is befutó lett Mészáros cége

A szentendrei szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztését 1,7 milliárdra tették, végül 4,7 milliárdba kerül majd az uniós adófizetőknek.

Gyorsan kiköszörülte a csorbát Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros(MésM) Kft., nem is akárhogy! Tegnap arról számoltunk be, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) egyik közbeszerzési pályázatán a MésM Kft. valamint az EuroAszfalt Kft. konzorciuma csak a futottak még mezőnyében kaptak helyet. Az Európai Uniós közbeszerzési értesítő csütörtöki közlése szerint azonban már el is vittek egy másik, hasonló munkát.

Az NFP és a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közös pályázatán a szentendrei szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztését (ide értve a biológiai műtárgysor és biológiai gépészet fejlesztését is) és korszerűsítését kell elvégezni.

Az uniós forrásból finanszírozott projektre összesen négy ajánlat futott be, amelyet végül a két cég 4,768 milliárd forinttal vitt el. Ez első ránézésre már nem is szúr szemet a Mészáros Lőrinc cég környékén. Csakhogy a mostani kiírásban a szerződés értékét eredetileg 1,788 milliárd forintra tették.

Vagyis a felcsúti polgármester vállalkozása a tervezetthez képest csaknem 270 százalékkal magasabb ajánlattal vitte el a beruházást.