Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Méregdrága nyári elittábort indítana a NER-elit gyerekeinek Kerényi Imre

Méregdrága nyári elittábort indítana a NER-elit gyerekeinek Kerényi Imre

Egy hangsúlyozottan elit és keresztény szellemiségű rendezvény terveit mutatta be Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott az általa gründolt Magyar Krónikában – számolt be szerdai cikkében a Magyar Nemzet. Az első magyar királyné után Gizellának neveznek el a tábort, és a Balatonalmádi tulajdonában álló vörösberényi kolostoregyüttes, volt jezsuita rendház ad majd otthont. Kerényi ifjúsági tábort tervez a politikai elit gyermekeinek az úgynevezett Vörösberény-projekt részeként.

Míg az Erzsébet-tábor programjai a rászorulóknak szólnak, a Gizella programjaira csak egy nagyon szűk réteg kapna meghívót Kerényi tervei szerint.

“A Gizella tábor toborzólevelét a tavasz folyamán megkapják polgármestereink, államtitkáraink és minisztereink, azzal a kéréssel, hogy gyermekeiket, unokáikat fizessék be a vörösberényi Gizella táborba. Ugyanez a levél a Kárpát-medence egyházi méltóságait arra kéri majd, hogy a plébániák és a parókiák látókörében lévő legtehetségesebb gyermekeket küldjék el a Gizella táborba, és vállalják nyaralásának költségeit”
– idézi a levelet Magyar Nemzet.

Az ár meglehetősen elborult a magyar viszonyok között. A részvételi díjat fejenként 250 ezer forintra lőtte be Kerényi, de tudja, hogy ez meglehetősen magas, így feltesz egy költői kérdést: “Ér a trónörökösünk ekkora befektetést?”

De nemcsak a tábor összege, hanem a programja és totálisan életidegen. A táborozók alapfelszereléséhez tartozna egy görög peplon, egy római tunika, és egy puhafából készült rövid római kard, meg egy cserkészzsinórral ellátott napkalap. Programpont lenne, hogy a fiatalok római centuriák mintájára masíroznak és hadi versenyt vívnak. A gyerekek karénekeket és színpadi jeleneteket tanulnak a tábor ideje alatt, a tábor végén pedig „énekelnek, táncolnak, alakoskodnak” szüleik előtt.

Kerényi terveit a kormány is komolyan veszi, mutatott ár a Magyar Nemzet cikke: a január 15-i Hivatalos értesítőben megjelent határozatban Orbán Viktor rendeletében a belügyminiszter egy összegben vagy több részletben, de azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küld Balatonalmádi önkormányzatának – a pénzt az átadott vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás előkészítésére küldik, igaz, név szerint nem említik a Gizella tábort.