Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Legalább 4000 „nCore-felhasználó” jelszava szivároghatott ki

Legalább 4000 „nCore-felhasználó” jelszava szivároghatott ki

Gyakran találkozni a Facebookon nyílt nCore-regisztrációs lehetőségekkel és nCore-meghívókkal, amik az esetek 100 százalékában az „hivatalos” nCore.cc torrentoldal hamis másolatai. Mégis rengetegen dőlnek be ezeknek annak reményében,

hogy ingyen szerezhetnek filmeket, sorozatokat és egyéb tartalmakat,

akik most rá is faragtak.

A Makay.net kezdett nyomozásba az IT Café egy cikke alapján, ugyanis az oldal kapott egy levelet, miszerint a Pastebin.com szövegmegosztó oldalra egy felhasználónév-jelszó adatbázist töltöttek fel, amely nagy számban tartalmaz kormányzati .gov.hu-s e-amil címeket. A Makay.net azonban rákeresett a listára, ami mellett két másikat is talált, amiben

4000 internetező e-mail címe és jelszava található.

Feltételezhetően két nCore-másolat, az ncore.news és az ncore.email adatbázisa került ki a Pastebin.com-ra. A hitelességük nem megerősíthető, ugyanis azután, hogy a Google is veszélyesnek nyilvánította a két, hónapok óta elérhető weboldalt, maguk az üzemeltetők is eltávolították a szerverekről.

A megtévesztés ugye onnan indul, hogy Magyarország legnagyobb torrentoldalára, az illegális tartalmakat terjesztő nCore-ra nem könnyű bejutni. A regisztrációhoz külön meghívó szükséges, ráadásul a bennmaradás sem kis munka – a visszatöltés kötelező elvárás, a szabályszegésért kirúgás jár. Ennek ellenére elképesztő népszerűségnek örvend.

Éppen ezért több olyan torrentoldal indult a közelmúltban, ami az nCore-sikereit felhasználva, magát a hivatalos nCore-nak kiadva népszerűsít jelenleg is nyílt regisztrációs lehetőséget a saját oldalán.

Ha a listák hiteles adatokat tartalmaznak, akár

több ezer olyan e-mail cím lehet benne, aminek a feltüntetett jelszava más szolgáltatások

(pl.: Facebook, Google, stb.) használata során is használható a belépéshez, ugyanis a felhasználókra jellemző, hogy egy jelszót több helyen is használnak.

Forrás: Makay.net