Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Videón a jakartai tőzsde födémomlása

Videón a jakartai tőzsde födémomlása

Csaknem 80-an megsérültek.

A jakartai tőzsde két toronyházból áll. Az egyik torony első emeletén egy galéria omlott le. Biztonsági kamerák felvételein látszik, amint emberek egy csoportjával leszakad a galéria, és ők több méternyit zuhannak. A baleset miatt kaotikus körülmények között kiürítették az épületet. A helyi Metro tévé felvétele szerint az előcsarnok tele volt törmelékkel, és látszott, amint a bennlévőknek segítenek kimenekülni az utcára. Másokat kívül, a gyepen, a járdán, a lépcsőn fekve lehetett látni, a sérülteken ideiglenesen próbálta ellátni az intézmény személyzete. Egy időre lezárták az épületet, a környéken hatalmas forgalmi dugó alakult ki. A helyszínre mintegy száz rendőrt vezényeltek.

A sérültek egy részét hordágyon vitte el több tucatnyi mentőautó. Öt kórházba összesen 77 embert szállítottak, legtöbbjük végtagtörést szenvedett.

A jakartai rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a baleset idején több száz diák tett látogatást a tőzsde épületében. Később az országos rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a sérültek többsége a tőzsdére látogató diák.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a födémomlást, de a hatóságok kizárták, hogy terrortámadás történt volna.

Fotó: Graham Crouch/Bloomberg via Getty Images

Az intézmény vezetője az AP szerint később azt mondta: a tőzsde újra megnyílt, kereskedési rendszerét nem érintette a baleset. A tőzsdén dolgozók közül senki nem sérült meg.

(MTI)