Vadászatba keveredtek közmunkások Zalában

Vadászatba keveredtek közmunkások Zalában

A zala megyei Miháldon egy gyümölcsösben tevékenykedő közmunkások arra lettek figyelmesek munka közben, hogy kutyák csaholnak körülöttük, és lövések is dörrennek. Ugyanis a Zalában különösen népszerű vadászidény és a közmunkában végzett kerti munka metszetében találták magukat.

 

„Kutyák rohangáltak, lövések dördültek, az emberek nagyon megijedtek” – mondta az ATV-nek Papp János munkavezető. Értesítették a hatóságokat, még nem tudni, hogy indul-e vizsgálat. Mindenesetre a hajtóvadászat szervezői részéről azt mondták, hogy időben, két hónappal a tervezett hajtóvadászat előtt bejelentettek minden szükséges információt a rendőrségen, a vadászati hatóságnál és még a közútkezelőnél is.

„A vadászterület részén közmunkások dolgoztak. A vadászat, ahol a fegyveres jelenlét volt, a közmunkásoktól kb. egy kilométerrel arrébb volt. A közmunkások semmilyen veszélyben nem voltak” – mondta Varga István vadászmester, aki hozzátette, a vadászok látták a közmunkásokat, és szerinte a munkások nem voltak veszélyben.

 

(ATV)