Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Eltűnt az év magyar gólját rúgó focista

Eltűnt az év magyar gólját rúgó focista

Ha egy történettel kellene illusztrálni, hogy miért annyira szórakoztatóan elkeserítő a magyar, illetve a világ futballközegének az az ingoványos területe, amelyikben a magyar is lubickol, akkor a Fradiban játszó 19 éves ghánai focista, Joseph Paintsil története tökéletesen alkalmas erre.

Szóval Joseph Paintsilt onnan lehet ismerni, hogy az ő Videoton elleni találata kapta az Év sportolója díjátadón a legszebb gólnak járó díjat.

Szóval a történet szerint a Fradi a héten szerdán kezdte meg a téli felkészülését, ahol nem jelent meg a szünetben Ghánába hazautazó játékos, méghozzá arra hivatkozva, hogy maláriás, amiről orvosi papírokat is küldött a klubnak.

A csavar a sztoriban, hogy a ghánai Tema Youth FC játékosa csak kölcsönben van a Fradinál, igaz, elvileg idén június végéig tarthatják meg a 125 millió forint értékű játékost. A pletykák szerint pedig nem maláriáról van szó a távolmaradás hátterében, hanem arról, hogy Paintsil lehet, hogy közben leszerződött a belga Genkkel, azzal a csapattal, amivel már korábban is hírbe hozták a fiatal játékost.

Orosz Pál, az FTC sportigazgatója elmondta, hogy először várták a reptéren a játékost, akkor mondták nekik, hogy Paintsil késik, majd később kapták a levelet a maláriáról. Próbálták hívni Paintsilt, de nem érték el, felhívták a maláriáról szóló igazolást aláíró orvost, aki szintén nem érte el Painstilt, azt ígérte, egy órán belül visszahívja a Fradit, de ez nem történt meg.

Egyelőre tehát semmit sem tudni, ha Paintsil szerződést szegett, és titokban eligazolt, akkor akár kétéves eltiltást is kaphat. Más pletykák szerint a játékos már december 21-én megállapodhatott a Genkkel, sőt azt is pletykálják a Fradi-közeli fórumokon, hogy a klub már meg is tette a szükséges nemzetközi jogi lépéseket a játékossal szemben.