Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Liam Neeson: Boszorkányüldözés lett a szexuális zaklatási vádakból

Liam Neeson: Boszorkányüldözés lett a szexuális zaklatási vádakból

Boszorkányüldözéssé vált a hollywoodi szexuális zaklatási vádak körül kialakult botrány – mondta az ír RTE műsorában Liam Neeson. A színész a The Late Late Show című esti beszélgetős műsorban új filmjét népszerűsítette, de egy kérdésre válaszolva elmondta véleményét a szexuális zaklatások témájáról is.

Neeson a műsorvezetőnek azt mondta, hogy természetesen minden vádat ki kell vizsgálni, de úgy érzi, lassan egyfajta boszorkányüldözés zajlik az ügyben.

„Néhány embert, ismert embert most hirtelen olyan dolgokkal vádolnak, hogy hozzáért egy lány térdéhez, és ezért kirúgják őket az állásukból” – fejtette ki a 65 éves színész.

Neeson egy példát is felhozott: Garrison Keillor amerikai rádiós műsorvezetőnek azért kellett távoznia, mert egy nőt együttérzően át akart ölelni, a nő viszont nyitott hátú blúzt viselt, ezért akaratán kívül is hozzáért a bőréhez. Hiába kért többször is bocsánatot, és hiába biztosította a nő róla, hogy esze ágában sem áll haragudni, néhány hónap múlva mégis megkereste egy ügyvéd a vádakkal, majd kirúgták a rádiótól.

A színész Harvey Weinstein és Kevin Spacey zaklatási ügyeiben már nem ilyen megengedő, a Dustin Hoffmann ellen felhozott vádakat viszont túlzásnak tartja.

„Amikor forgatáson vagy a családoddal, azaz a többi színésszel és a technikusokkal, akkor néha csinálsz hülyeségeket” – tette hozzá Neeson, aki a #meetoo mozgalmat ennek ellenére pozitívnak tartja.