Zeffirelli fia tagadja, hogy apja molesztált egy fiatal színészt

Zeffirelli fia tagadja, hogy apja molesztált egy fiatal színészt

Pippo Zeffirelli szerint apja ellen indult szexuális zaklatási vád nem egyéb, mint puszta vendetta, megbosszulása egy korábbi sérelemnek.

A 48 éves amerikai színész, aki egyebek mellett olyan tévésorozatokból ismert, mint a Ray Donovan és a Quantico, azt írta a People amerikai társasági magazinban, hogy huszonöt éve, az Egy apáca szerelme című film szicíliai forgatása közben Franco Zeffirelli mindvégig tette neki a szépet, megpróbálta elcsábítani, és egy alkalommal kísérletet tett arra, hogy orális szexuális kapcsolatot létesítsen vele. „Megértettem, hogy többet akar tőlem, mint hogy a vezető színésze legyek” – írta.

Pippo Zeffirelli szerint Schaech megharagudott, amiért apja szinkronizáltatta a hangját a filmben, mivel egy torokprobléma nehézzé tette számára a beszédet.

“A visszaélésre vonatkozó vádak nem igazak. A rendezőknek különböző stílusaik vannak, és amikor tapasztalatlan színészekkel van dolguk, olykor követelőzőbbek, sürgetőbbek” – olvasható a közleményben.

Az ifjabb Zeffirelli szerint Schaech baráti kapcsolatot ápolt apjával az évek során, és még a múlt hónapban is érdeklődött a kilencvennégy éves rendező egészségi állapota felől.

Franco Zeffirelli 2006 novemberében megjelent önéletrajzában beszélt először nyíltan a homoszexualitásáról és Luchino Visconti iránti szerelméről.

(via MTI)