Versenyt fut a rendőrség az idővel VV Fanni ügyében

Versenyt fut a rendőrség az idővel VV Fanni ügyében

Nem tarthatják a végtelenségig előzetesben a Való Világ 7. szériájából ismert, tavaly november 20-án eltűnt Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. Lászlót – mondta több volt gyilkossági nyomozó a Zoom.hu-nak. Szerintük ha záros időn belül nem kerül elő VV Fanni holtteste, el kell a férfit engedni.

Azt az ügyészség sem vitatja, hogy

ha nem kerül elő a holttest, egyre nehezebb lesz elérni a bíráknál B. László letartóztatásának meghosszabbítását.

Szerintük azonban egyelőre megalapozott a B.-vel közölt emberölés gyanúja, és még indokolt a fogva tartása. Azt, hogy mikortól nem lesz indokolt, egyelőre sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tudja megmondani; minden attól függ, milyen bizonyítékokat találnak a nyomozók.

Nem alaptalan tehát a Fanni családját képviselő ügyvéd, Lichy József félelme, aki a Blikk kérdésére nemrég úgy fogalmazott: attól tartanak, hogy holttest és beismerő vallomás ­hiányában akár évekig is elhúzódhat az ügy.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint B. László sem segíti a nyomozókat megtalálni a lányt. A férfi azt állítja, nem ő ölte meg az egykori valóságshow-szereplőt, bár egy biztonsági kamera felvételén állítólag tisztán látszik, hogy élettelennek tűnő női testet tesz be a kocsijába. Információink szerint B. László ezzel kapcsolatban azt vallotta: Fanni akkor még élt.

Fotó: Facebook

25 éve egy gyilkos már megúszta emiatt

Nemcsak presztízskérdés tehát a rendőrség számára és jogos elvárás Fanni családja részéről, hogy találják meg a lány földi maradványait, hanem a nyomozás szempontjából is létkérdés, 1. a holtest időben előkerüljön, 2. a szakértők még teljes bizonyossággal meg tudják állapítani a halál pontos okát.

Íme, egy példa:

A ’90-es évek közepén meggyilkoltak egy fiatal lányt, egy később maffialeszámolás áldozatául esett nehézfiú barátnőjét. A lányt többen látták beülni barátja autójába azon a napon, amely után már nem adott életjelet magáról. A rendőrség nyomozása számos bizonyítékot talált arra, hogy a férfinak oka volt megölni a lányt, holttest hiányában azonban nem tehettek semmit. Évekkel később kerültek csak elő a lány földi maradványai, azonban a szakértők akkor már nem tudták megállapítani, mi okozta a halálát. Az nem volt elég a nyomozás elrendeléséhez, hogy a lányt egy kietlen helyen elásták, így nem indult eljárás a feltételezett gyilkos és segítői ellen.

Ennek a 25 évvel ezelőtti esetnek a megismétlődését szeretné mindenáron elkerülni a rendőrség.

Ezért kutattak át minden lehetséges helyet, ahol B. elrejthette Fanni földi maradványait.

Luxusprosti-part

Novozánszki Fanni halálával kapcsolatban számos feltételezés látott már napvilágot. Sokan tudni vélik, hogy Fanni belekeveredett egy „csúnya zsarolási ügybe”. Úgy tudjuk, a rendőrök is találtak a bérelt lakásában erre utaló bizonyítékokat. Nem zárható ki azonban az sem, hogy a prostituáltként dolgozó lányt egyik ügyfele gyilkolta meg. Ma még nem lehet tudni, hogy – ha így történt – a gyilkos kuncsaft B. László volt vagy valaki más. Fanni kolléganői szerint a lány sokszor volt meggondolatlan, ami az ő szakmájában különösen veszélyes.

Turisták a BKK hajóján utaznak a Duna fõvárosi szakaszán, háttérben a Marina Part lakópark házai. (MTI Fotó: Kallos Bea)

Novozánszki Fanni a Marina-parton bérelt lakást. Az ott élők ismerik Fanni történetét, de nem szívesen beszélnek róla.

„Sok őféle lány lakik itt, túlságosan is” – mondja egy nő, aki már bánja, hogy ide költözött a férjével.

„Nem az a baj, hogy itt élnek, de itt is dolgoznak. Éjjel-nappal mindenféle gyanús alakok járnak ide hozzájuk; stricik, kuncsaftok, és ki tudja, mifélék. Sok a balhé, sok a fenyegetődzés.”

Tény, hogy a legnagyobb, örömlányokat hirdető weboldalakon a szolgáltatásaikat kínáló prostituáltak közül minden hatodik a XIII. kerületben várja a kuncsaftjait. Az egyiken 834 hirdetőből 137 írja magát XIII. kerületinek, és jó részük a Marina-part és környékét jelölte meg „munkahelyeként”. Ezért is nevezik az éjszakában a méregdrága lakóparkot luxusprosti-partnak, kicsit vulgárisabban: a luxuskurvák központjának.

Néhány örömlányt megkérdeztünk, de nem voltak hajlandók a Fanni-ügyről beszélni. Egyikük azt mondta: „Jobb az ilyesmibe nem belekeveredni, és akkor sokáig űzheted az ipart”.