Hosszú Katinka: Mindketten elfáradtunk egy picit

Hosszú Katinka: Mindketten elfáradtunk egy picit

Egy kicsit visszavesznek és férjével, Tusuppal megpróbálnak valamennyire a háttérbe vonulni – nyilatkozta az Év női sportolója címet elnyerő úszó a gála után.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán Hosszú Katinka lett az év női sportolója.

A világklasszis úszó idén a budapesti világbajnokságon két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyert, a decemberi koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig hat számban lett győztes.

Hosszú az M4 Sportnak elmondta: sok díjkiosztó gálán járt már, de úgy érzi, az idei mind közül a legkülönlegesebb, hiszen pályafutása talán legjobb évét koronázta meg vele. „Most adtam magamnak két hét pihenőt a 2017-es év végén. Kicsit leültem, és átgondoltam, hogy mégis mi történt ebben az öt évben, mert olyan gyorsan lépkedtünk előre, hogy nem is volt idő megemészteni sem a sikereket, sem a kudarcokat, amiből szerencsére nem sok volt” – nyilatkozta a díjkiosztót követően.

„Úgy gondolom, hogy mindketten elfáradtunk egy picit. Egy kicsit visszaveszünk. Próbálunk egy kicsit háttérbe vonulni. Ami nem nagyon sikerül manapság” – nevette el a végét, mikor edzőjéről és férjéről, Shane Tusupról kérdezték, hozzátette, ahogy a pozitív helyzetekben, úgy most is meg kell birkózniuk a reflektorfénnyel.

Hosszú férjét és edzőjét, Shane Tusupot is díjazták az év edzője kategóriában, aki magyarul, a könnyeivel küszködve kért bocsánatot mindenkitől, akiket megbántott.

Videón, ahogy Shane Tusup magyarul bocsánatot kér

Videón, ahogy Shane Tusup magyarul bocsánatot kér Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán Shane Tusup lett az év edzője. Hosszú Katinka férje és edzője a színpadon magyarul olvasta fel a szövegét: bocsánatot kért azoktól, akik hittek benne, de csalódniuk kellett.

A gálára az úszónő az édesapjával ment. Tusupot édesanyja kísérte el.