Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

11 év fegyházat kapott az ügetői leszámolás elkövetője, Tanyi György

11 év fegyházat kapott az ügetői leszámolás elkövetője, Tanyi György

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, vagyis Tanyi Györgyöt 11 év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen, amiért 1996-ban megpróbálta megölni az ügetőnél az egyik hajtót, Lakatos Csabát, akit nyakon, derékon és combon lőtt, mielőtt a férfi menedékbe tudott húzódni.

Az ítéletben annyi változás történt, hogy az ügy másod- és harmadrendű vádlottai, Tanyi József és Tanyi János nyolc-nyolc helyett hat-hat év büntetést kaptak, a negyedrendű vádlott, Baranyi László büntetését pedig négyről három évre mérsékelték. Ők a menekülésben és a bűnjelek eltüntetésében segítették Tanyit.

A merényletkísérlet indítékát a mai napig nem sikerült megállapítani. Lakatos valószínűleg terhelő vallomást tett az olajügyek egyik kulcsfigurájára, Portik Tamásra. A Lakatos elleni támadás néhány nappal azután történt, hogy Óbudán meggyilkolták Prisztás Józsefet, az ő halála ügyében hallgatták ki tanúként Lakatost, ezután a vallomása után válhatott valószínűleg kellemetlenné Portiknak.

(PestiSrácok)