Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dobó Kata filmjének előkészítésére 10 millió forint jutott Andy Vajna filmalapjától

Dobó Kata filmjének előkészítésére 10 millió forint jutott Andy Vajna filmalapjától

A Filmszakmai Döntőbizottság még Orosz Dénes vígjátékára ítélt ennyi pénzt. Bergendy Péter 5 millióból készítheti elő horrorfilmjét a visszajáró halottakról.

A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 10 millió forint gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság – írja lapunknak is eljuttatott közleményében az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalap. A fővárosi Játékszínben futó vígjáték megfilmesítése Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda közreműködésével készül, az operatőr Seregi László lesz. Korábban azt írtuk a projektről, hogy Andy Vajna magánéletének szálai ebben a filmtervben futnak össze.

A Kölcsönlakás forgatókönyvét egyébként az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata lesz egy olyan lakás körül, melyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz egy éjszakára…

A Poligamy és Coming out közönségsikereit jegyző Orosz Dénes fogatókönyvíró-rendező Mimi munkacímmel készülő alkotásának előkészítését szintén 10 millió forinttal támogatja a Filmalap. A romantikus vígjáték története a mai harmincasok és a gyermekvállalás körül forog. Az alkotók mélyen érzelmes komédiát ígérnek a felnőtté válás viszontagságairól. Az operatőr Fillenz Ádám lesz, aki többek között Orosz Dénes korábbi mozifilmjeit is fényképezte.

Bergendy Péter, az Állítsátok meg Terézanyut! és A vizsga rendezője a hazai filmes palettáról évtizedek óta hiányzó horrorfilmet készít elő Post Mortem munkacímen a Filmalap 5 millió forintos támogatásával. A történet az első világháború után játszódik egy kis magyar faluban, ahol a temetetlen halottak visszajárnak kísérteni. A Post Mortem főhőse egy halottfotós, aki segít a falubélieknek kideríteni, mi rejlik a természetfeletti jelenségek mögött. A történetet Bergendy Péter, Hellebrandt Gábor és Zánkay Piros közösen jegyzi.

(Borítókép: MTI / Kovács Tamás)