Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„Nincsenek dalaim vagy filmjeim, miért is szeretnének?” – interjú Sarka Katával

„Nincsenek dalaim vagy filmjeim, miért is szeretnének?” – interjú Sarka Katával

Sarka Kata az ország egyik kedvenc céltáblája: 19 éves kora óta együtt él a bulvárral, ő csinálta meg Hajdú Péterrel az első igazán nagy celebesküvőt, ráadásul nem sokkal ezelőttig saját bevallása szerint sem volt róla fogalma, mit jelent az, hogy rezsit fizetni. Közben szép lassan sikerült megkerülhetetlenné válnia az országban, akinek az arcával bármit simán el lehet adni, céget alapított, és bár szelfizni mindig van ideje, valóban elég elfoglalt lett: mi például csak fia fociedzésén tudtuk elkapni egy beszélgetésre, ennek köszönhetően két gyereke igyekezett kellő gyakorisággal nyaggatni kicsit az anyjukat, és elmondása szerint az interjú után is ment még valahova tárgyalni. Ettől még persze irigyeljük Sarka Katát, de ránézésre igazán nem mondhatjuk már azt, hogy nem csinál semmit a szereplésen kívül. Igen, a párkapcsolati válságáról szándékosan nem kérdeztük.

Nyár óta többször visszatérő mondatod, hogy most egy új Sarka Kata születik. Mi számít új Sarka Katának?

Az elmúlt időszakban több olyan dolog történt velem, ami a felnőtté váláshoz kellett, mint az azelőtti tíz évben összesen. Olyan problémákat tapasztaltam meg, amik miatt talpra kellett állnom. Felelősségteljesebb, magabiztosabb, tudatosabb az új Sarka Kata. 19 éves koromig a szüleimmel laktam, megismerkedtem Petivel (Hajdú Péterről van itt szó, aki a férje, mellesleg nyáron költöztek szét), és ez most változott meg.

Egész életemben nem tudtam, mennyi egy havi rezsi.

Ezt öt hónapja tapasztaltam meg. Nem tragikus élethelyzet ez, csak egészen más, magamnak kell gondoskodnom mindenről. Nem lehetek annyira szétszórt, mint az elmúlt 29 évben.

fotó: Horváth András/reset.hu

Mi vagy most tulajdonképpen?

Nem szeretem ezeket a státuszokat, és zavarba is jövök, ha körül kell magam írni. A modell és szépségkirálynő már nem jó státusz. Sarka Kata vagyok.

Volt olyan pont, amikortól tudatosan kezdtél híres feleségből saját jogon is fontos emberré válni?

Az elején nem értettem, hogy miért írnak rólam. Tök jól esett, és tetszett is, de a mai napig nem értem, miért kezdődött el. Egy idő után ez megfordult, és már azért kezdtek támadni, mert mások sem értették, miért vagyok híres. Itt jöttem rá, hogy ezzel kell valamit kezdenem: jótékonykodtam, tanultam, illetve elkezdtem szépségversenyt szervezni. Vannak még ötleteim, az online piac most nagyon tetszik, és nagyon érdekel, ezzel is foglalkozik a cégem.

Nőként mennyire nehéz érvényesülni Magyarországon az üzleti életben?

Sokkal nehezebb nőként érvényesülni még a marketingben is. Vannak tenderek, amiknél csak a cégnév van kiírva, viszont

Amikor megérkezek egy tárgyalásra, sokan komolyan se akarnak venni.

Egyrészt mert nő vagyok, másrészt meg én vagyok Sarka Kata. Szembesülök beszólásokkal, de ezeket el lehet ütni.

fotó: Horváth András/reset.hu

Szerinted mitől lettél az ország Sarka Katája?

Nehéz kérdés. Sokáig azt hittem, hogy leginkább férfiak érdeklődnek utánam, és nézegetik a szexibb képeket, de Facebookon például többségben 15-45 közötti nők követnek. Lehet, hogy azért, mert a egy 25-30 körüli nő megtalálja a saját korosztályát bennem, de én tulajdonképpen a 40-es anyukák életét is élem 30 évesen.

És szerinted miért idegesítesz ennyi embert?

Miért is szeressenek? Nem hallgatják a dalaimat, mert nincsenek, nem láthatnak filmekben, de mégis ismert vagyok és jól élek.

Ezek szerint ha nem te lennél Sarka Kata, akkor idegeskednél Sarka Katán?

Nem tudom. Zimány Lindát például nem ismerem annyira személyesen, de amit látok belőle, az nem zavar.

Ha nem ismerném Vajna Timit, akkor sem zavarna, hogy mennyivel jobban él, mint bárki más.

Én Instagramon rengeteg olyan sztárt követek, akik elképesztően fényűzően élnek és jól néznek ki. Tök jó, hogy megmutatnak egy olyan világot, amit én az életben nem látnék. Szívesebben nézem Vajna Timi vagy Zimány Linda boldogságát, mint BB Évi szenvedését.

Ennek a tempónak tudnád be azt is, hogy egy magyar celeb sokszor még inni sem nagyon mer nyilvánosan, mert azonnal alkoholista lesz?

Mindenki erkölcscsősz és magyartanár is. A közvélemény mindenről kioktat, legyen szó helyesírásról vagy életmódról. Talán azért lehet ez, mert ha az átlag már nem tudja tökéletesen megélni az életét, akkor mástól elvárja ezt. Én örülök, ha szórakozni megyek és nem csak én iszom. Magyarország amúgy is nagyon prűd, itt elvárják azt, hogy ha van pénzed és sikeres vagy, akkor titkold el, nem szabad, hogy ezt más lássa.

fotó: Horváth András/reset.hu

19 éves korodtól a nyilvánosság előtt éled az életed, mit tanácsolnál annak, aki hasonlót akar?

Azt, hogy ne. Nem kell.

Ha elölről kezdhetném, kilőném az ismertséget az életemből,

elég lenne annyi, hogy a férjem ismert. Civil emberként csinálnám ugyanúgy a vállalkozásaimat. Önmagából az ismertségből amúgy sem lehet megélni. Ha mégis mindenféleképp ismert akar lenni, akkor pozitív dolgokkal próbálja ezt meg, ne a Való Világgal próbálkozzon meg, hanem például sporttal vagy tényleg bármivel.

Szerinted neked mindig sikerült jóra használni azt, hogy híres vagy?

Dehogy, sajnos egyáltalán nem.

Mi volt a legnagyobb baklövés?

Hát, voltak ilyenek. A legjobban azt bántam meg, hogy amikor először belém kötött Bálint Antónia (Hajdú Péter exe – a szerk.), akkor reagáltam. Nemrég volt egy bírósági tárgyalás, amin találkoztam vele, és nagyon bosszantott, hogy ez elvesz az időmből három és fél órát. Bármi mást csinálhattam volna helyette. Az biztos, hogy bárhogy is alakul az életem a jövőben, az én otthonomba már nem jöhetnek kamerák sem.

Gondolkoztál már rajta, hogy alakul az életed, ha nem Hajdú Péterhez mész hozzá feleségül?

Nehezen, mert rengeteget tanultam Petitől. Egész mással foglalkoznék, hiszen azt, amit most tudok, miatta tudom. Valószínűleg marketinges lennék vagy saleses, szerintem egy multinál dolgoznék, ahogy az egyetemi évfolyamtársaim nagyrésze.

fotó: Horváth András/reset.hu

Szerinted jobb a bulvár, mint tíz éve?

Azért jobb, mert erősebb a Facebook. Aki ügyes, az meg tudta csinálni a saját portálját, amit akár annyian olvasnak, mint egy nagyobb újságot.Kifejlődött a kezünkben az a fegyver, hogy azonnal tudunk cáfolni rólunk megjelent hülyeségeket. Viszont felgyorsult, nem is tudom, mikor ültem le utoljára újságíróval úgy, mint most veled. Általában felhívnak maximum. Ehhez képest rákeresek néha a nevemre, és egy hét alatt 130-140-szer szerepel.

De a Facebook miatt könnyebb hülyeségeket is terjeszteni.

Én ennek nem érzem hátrányát, de ez azért is van, mert tíz év után először felkértem egy PR-ügynökséget, hogy foglalkozzanak ők ezekkel a dolgokkal.

A mai magyar médiát tulajdonképpen lehetetlen függetleníteni a politikától. Te ezt próbálod azért kikerülni?

Megpróbálok nem foglalkozni vele. Rengeteg megkeresést kapok politikai lapoktól, és várják, hogy bele lehessen kötni a mondandómba. Szerintem a lehető legjobban kimozgom ezeket. Nem arról van szó, hogy nem érdekel, de szeretem magamnak megtartani a véleményemet.

Szavazni azért szoktál?

Persze, mindig.

Miért alakult az ki, hogy Magyarországon egyáltalán nem szokás egy híres embernek felvállalni a politikai hovatartozását?

Ha nem gyűlölethadjárat követne bármilyen politikai megnyilvánulást, többen mernék ezt felvállalni. Itt nem nézetkülönbségekről van szó, hanem gyűlölködésről. Én nem akarom, hogy azzal kössenek össze, kire szavazok. Édesapámmal szoktam politizálni, ott persze szokott lenni véleménykülönbség is.

fotó: Horváth András/reset.hu

Hol látod magad öt év múlva?

Tele vagyok célokkal és álmokkal, de elsősorban anya maradok. Egyszer szeretnék egy harmadik gyereket.

Azt elképzelhetőnek tartod, hogy teljesen szakítasz a nyilvánossággal?

Teljesen nullára biztos nem tudom redukálni, de jó lenne, ha egyszer nem a bulvárszereplő Sarka Katával azonosítanának, hanem akár vállalkozásokkal vagy tévéműsorokkal. Kicsit máshogy, mint most.

Az interjú eredeti verziója 2016. november 23-án jelent meg a már nem elérhető reset.hu-n.