444: Fideszes bulvártévét csinálnának az ATV-ből

444: Fideszes bulvártévét csinálnának az ATV-ből

Nagyon hosszú cikkben elemzi a 444 az ATV feltételezett pálfordulását. Azt írják, 2010 óta rengeteg állami pénz jelent meg a csatornát tulajdonló Hit Gyülekezete körül, a tévé mindeközben egyre több témában a kormánypárt retorikáját támogatja (a felekezeti szónoklatokban például ismétlődően megjelent korábban a migráció, mint súlyos civilizációs válság), több baloldali, liberális újságíró távozott a csatornától (pl. Kálmán Olga, Fiderikusz Sándor), sokan érkeztek a TV2-től (pl. Hajdú Péter, Demcsák Zsuzsa), olyan is megesett, hogy a Hit Gyülekezetének irányítóját, Németh Sándort Andy Vajna oldalán fotózták a Nobuban, és olyan is, hogy Semjén Zsolt előadást tartott a Hit Csarnokában.

„Értem én, hogy bulvártévét csinálnak belőlük a Fidesznek, de legalább szólhattak volna”

– nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő ATV-s dolgozó a 444-nek. Azt írják, az ATV közéleti portfólióját nagyjából 2016 nyarán kezdték leépíteni, és egyúttal elmozdultak az infotainment felé. A 444 forrásai szerint nagy feszültséget jelentenek csatornánál a „Fidesztől rettegő” Hajdú Péter és a kormánykritikus témákat is feldolgozó Heti Naplót vezető Sváby András közötti viták.

A cikk felidézi az ATV indulását is, az agrártelevízióként indult csatornájáét, ami 2003-tól van a Hit Gyülekezete tulajdonában. Szó esik arról, hogy a Fidesz kezdetben szinte üldözte a Gyülekezetet, arról, hogy Németh Sándor egyházvezető 2008 után miként keresett új kapcsolatokat a jobboldalon, illetve arról is, hogy milyen szerepe lehetett az ATV-nek az MDF kigolyózásában.