Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megint drágul a Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka

Megint drágul a Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka

Ezúttal csaknem 700 millióval emelték meg az árat, ezzel már közel egymilliárddal drágább a létesítmény, mint eredetileg.

Megint drágul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnoka, ráadásul nem is kicsivel. Most nagyjából 700 millió forintot csapnak hozzá a fejlesztési büdzséhez. Ennek következtében a munkák költségei már csak kicsivel maradnak el a 6,3 milliárd forinttól – derül ki az Európai Uniós közbeszerzési értesítőn közzétett módosításból. A megjelent dokumentumok szerint a sportcsarnok és kapcsolódó létesítmények megvalósítására kötött vállalkozási szerződés összegét „kiegészítő munkákra tekintettel” módosították.

Ezzel immár jelentékeny áremelkedés volt az épület esetében. Az eredeti összeget ugyanis egyszer már korrigálták, nem is olyan régen, még október közepén. Akkor 300 millió forintot csaptak hozzá a 5,2 milliárd forintos „induló összeghez”.

A mostani módosítás immár azt jelenti, hogy a NKE sportcsarnoka csaknem egymilliárd forinttal drágábban készül el, mint amely összegre az eredeti kontraktus szólt.

Az Orczy parki beruházás kivitelezője egyébként az a Market Építő Zrt., amely a Duna Arénát és egyébként a Ferencváros új stadionját is építette.