Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Oprah Winfrey lett az első fekete nő, aki életműdíjat kapott a Golden Globe-on

Oprah Winfrey lett az első fekete nő, aki életműdíjat kapott a Golden Globe-on

Hatvanhat év kellett hozzá, szóval a fehér férfiak hatalma nem csak a #MeToo kapcsán jelent meg a díjátadón. De vajon Winfrey lesz az első fekete női elnök is?

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete, a HFPA 1952-ben alapította a Golden Globe életműért járó díját, amelyet az első kitüntetettről, Cecile B. DeMille amerikai rendező-producerről neveztek el. Hatvanhat évet kellett várni arra, hogy egy fekete nő is megkaphassa a díjat, és ő nem lett más, mint Oprah Winfrey, akinek Reese Witherspoon adta át a szobrocskát.

A televíziós személyiség életműdíjának bejelentését percekig tartó vastaps és ováció fogadta, Winfrey pedig a legtöbb nőhöz hasonlóan fekete ruhában lépett a színpadra, hogy átvegye az elismerést. Köszönőbeszédében a #MeToo kampány mellett arról is beszélt, hogy az ő mostani díjazása sokat jelenthet azoknak a fekete lányoknak, akik arra gondolnak, hogy egy nap ők is megnyerhetik ezt a díjat.

Ha pedig arra kíváncsiak, hogy 2020-ban ki lesz az új elnöke az Egyesült államoknak, akkor ez a mémgyűjtemény, amit a The New York Times szedett össze Oprah Winfrey-ről, segíteni fog.