Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fizetés nélkül tankolt Pécsen, de a Bambi-tetoválás lebuktatta

Fizetés nélkül tankolt Pécsen, de a Bambi-tetoválás lebuktatta

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki gépkocsijának rendszámát meghamisította, majd tankolás után fizetés nélkül távozott egy pécsi benzinkútról.

A vádlott a gépkocsijának rendszámtábláján szereplő számjegyeket ragasztotta át szigetelőszalaggal, majd az így meghamisított forgalmi rendszámú autóval 2016 májusában tankolt egy pécsi benzinkúton. A vádlott a töltőállomásról fizetés nélkül távozott, azonban a biztonsági kamera rögzítette az eseményt.

A nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen kezdte meg az eljárást, azonban részben a gépkocsi rendszáma, részben pedig az elkövető lábán lévő jellegzetes állatfigurát – Bambit – ábrázoló tetoválás alapján sikerült azonosítani az elkövetőt, aki a bűncselekményt elismerte.

A férfi azzal, hogy átragasztotta a rendszámtáblán szereplő számjegyeket, egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettét valósította meg, amit a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Emellett a vádlott ellen szabálysértési eljárás is indult, mivel a töltőállomásnak közel 15 ezer forint kárt okozott.