Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kié a Buli buli valójában?

Kié a Buli buli valójában?

Érik a tini mulatós zenei világ egyik legnagyobb botránya. A mindössze 13 éves Dorina letarolta a YouTube-ot Buli buli című örökzöldjével, ám a Bors egyik olvajósa szerint a szám alapjait és szövegét egy román dalból kölcsönözte.

Dorina dalát elméletileg Rácz Ali írta, az olvasó szerint az ihletet a román zenekar, a Senzual Honey Honey című 2012-es slágeréből merítette. Az énekesnő édesanyja sem tagadta a hasonlóságot.

“Ilyenek az emberek, támadják a másikat a sikerek miatt. Ha a Csip-csip csóka, vagy a Kiskacsa fürdik című dalt énekli a lányom, akkor is ugyanezt éri el. Akkor is felkapták volna az előadást, rengetegen hallgatnák, nem csak így. Amúgy a kutyát nem érdekli, hogy támadják. Eleinte bántott, és szomorúvá tett minket ez a sok támadás. De aki ismeri a lányunkat, az tudja, hogy nem az számít mit énekel, mit nem. Az igazság az, hogy ez a dal egy feldolgozás.

Nem csak mi dolgoztuk fel, sokan neki ugrottak a számnak, volt, aki a zenét írta át, más a szöveget, szlovák előadótól magyarig.

Mi is megpróbáltuk magyarul átdolgozni, hát így jött ki.

– szabadkozott Dorina édesanyja.

Hogy hogy jött ki, azt döntse el mindenki maga: