Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mindenki fél a Csíki Sör tulajdonosától

Mindenki fél a Csíki Sör tulajdonosától

Vagy mindenki szereti. Mármint a magyar sörgyártók közül.

Be kell, hogy lássuk, az csak mellékszál az ügyben, hogy az Egyesült Államok embercsempészet miatt keresi Lénárd Andrást, a kormány kedvenc sörgyára, a Csíki Sör tulajdonosát, hiszen mégis csak a sör a lényeg.

Mint a Magyar Nemzetre hivatkozva megírtuk, Lénárd három magyar sztriptíztáncost akart az Egyesült Államokba vinni. A sörgyáros ügye ugyan 16 évvel ezelőtti, ám azóta is függőben van, mivel az 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezett Lénárd András az ítélet előtt elhagyta az országot.

A Csíki Sör tulajdonosa a cége Youtube-csatornájára feltöltött interjúban reagált a cikkre, amelynek kulcsmondata:

„A magyarországi söripar, a nagyipari sörgyártás arról szól, hogy mérgezik az embereket”.

A videón 4:20-nál:

Egy ilyen kijelentés egy amatőr lecsófesztiválon is ösztönösen mély emberi indulatokat hoz a felszínre, függetlenül az elfogyasztott alkohol mennyiségétől: a sértett felek ilyenkor is egymás arcát simogatják ugyan, de lendületből, ököllel.

Megkérdeztük hát a legnagyobb hazai sörgyártókat, a Borsodit, a Drehert, a Heinekent, a Pécsi Sört, egy hozzájuk képest pirinyóka kézműves sörfőzdét, valamint a Magyar Sörgyártók Szövetségét, mit szólnak Lénárd kijelentéséhez.

A válaszokat nem sorrendben tesszük közzé, de ha elolvassák, rájönnek, hogy ez mindegy is. A jelek szerint ugyanis a legnagyobb multik is félnek Lénárd Andrástól, vagy éppen annyira szeretik őt, hogy az a diplomáciai szűkszavúság nevű tünetegyüttest okozza náluk.

  • „Nem kívánunk nyilatkozni az ügyben”
  • „Cégünk nem szeretne nyilatkozni az ügyben”
  • „Nem kívánunk reagálni.”
  • „Nem nyilatkozunk a témában.”
  • „A történetet ismerve nem szeretnénk nyilatkozni a témában.”

Legutóbbi a nagyokhoz képest icipici kézműves sörfőzde válasza, amely annyira kicsi, hogy még a neve elhallgatását is kérte. Viszont olyan ez, mint a kis ember nagy autóval szindróma: az övék a leghosszabb nemleges válasz.

Egyedül a tavaly Matolcsy György unokatestvéreinek kezébe került Pécsi Sörfőzde Zrt. volt olyan bátor, hogy „érdemben” reagáljon – az érdemben szót szándékosan tettük idézőjelbe. Tehát: „A sör gyártásánál felhasználható alap- és segédanyagokat a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza. Ennek ellenőrzésére a NÉBIH, mint ellenőrző hatóság hivatott. A továbbiakban szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a Pécsi Sörfőzde, mint az egyik, a minőségi sörgyártás mellett elkötelezett szereplő” (…) söreit „a Német Tisztasági Törvénynek megfelelően gyártja” – írta kérdésünkre Szögedi László termelési igazgató.

Meg vagyunk szeppenve, mint holland komló a székely üstben, ezért ma este biztosan bort iszunk. Csak azt nem tudjuk, milyet.