Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dukai Regina is összekadt a Gazdasági Versenyhivatallal

Dukai Regina is összekadt a Gazdasági Versenyhivatallal

Dukai Regina ügyét kötelezettségvállalással zárta a Gazdasági Versenyhivatal, a modell közösségi oldalain megjelenő termékekkel kapcsolatban így nem szabtak ki bírságot – írja a GVH pénteki közleményében.

A versenyhivatal azt vizsgálta, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősültek-e a Dukai Regina Facebook-oldalán és Instagramján 2016. április 15-től megjelenő, különböző vállalkozások termékeit, szolgáltatásait és a márkáit népszerűsítő tartalmak és bejegyzések, hiszen azok a “With Love” Szolgáltató Kft. (Dukai Regina rendezvényszervező cége) és a Red Lemon Kft. PR és kommunikációs ügynökség közreműködésével jelentek meg. A bejegyzések tartalmáért a vállalkozások ellenszolgáltatásban is részesültek, ami azonban valószínűsíthetően nem volt egyértelmű a fogyasztók számára az egyes posztok láttán, vagyis sokan nem vették észre, hogy épp egy reklámot néznek, lájkolnak. A kötelezettségvállalással módosult Dukai Regina kommunikációs gyakorlata, és az influencerekkel kialakítandó marketing-együttműködésre vonatkozó szerződéskötési gyakorlat.

Jogsértést nem állapítottak meg az ügyben, ezért bírságot sem szabtak ki, de a továbbiakban fel kell tüntetnie Dukai Reginának is, hogy ha egy-egy posztja szponzorált tartalom-e.

Dukai már a harmadik magyar celeb, akit vizsgáltak, előtte Kasza Tibornak és Rubint Rékának is változtatnia kellett posztolási szokásain.