Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több hétig élt gazdája holttestéhez bújva egy kutya Újpesten

Több hétig élt gazdája holttestéhez bújva egy kutya Újpesten

Testi és lelki rehabilitáció vár Zsazsára, a kistestű kutyára, miután az állatot szerdán gazdájának holtteste mellől kellett elhoznia az Állatmentő Liga munkatársainak. „A rendőrség jutott be a lakásba, miután riasztották őket, hiszen már kívülről érezhető nyomai voltak annak, hogy bent egy holttest lehet. A kutya még akkor sem tágított a gazditól, egyre csak bújt a több hete halott gazdájához” – mondta a HVG-nek Pataki Gábor.

Pataki szerint még a sokat látott állatmentőket is megdöbbentette a látvány, a mivel az elhunyt gazda teste már oszlásnak indult. Emiatt nem is tudták a kutyát azonnal orvoshoz vinni, előbb egy kutyakozmetikust kellett találni, aki rendbe teszi annyira az ebet, hogy már meg lehessen vizsgálni.

A középkorú tulajdonos halála miatt az ilyenkor szokásos hatósági, illetve hagyatéki eljárás elindult, ennek során fog eldőlni az állat végleges sorsa.

(kiemelt kép: Facebook)