Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„I was the president of Hungary” – mondta Schmitt Pál Mága Zoltán újévi koncertjén a mit sem sejtő David Fosternek

„I was the president of Hungary” – mondta Schmitt Pál Mága Zoltán újévi koncertjén a mit sem sejtő David Fosternek

Szegény Fostert szinte semmire nem készítették fel, de arra végképp nem, hogy véletlenül a volt köztársasági elnököt fogja faggatni a koncertről.

Egészen szürreális élmény volt már csak olvasni is Mága Zoltán újévi koncertjéről: a koncertbeszámolót, amit a Prae.hu zenei rovatvezetőjének, Philipp Györgynek köszönhetünk, a hegedűművész bizonyára nem fogja zsebre tenni. De abban is biztos vagyok, hogy a következő történet sem mindennapi, szó szerint idézem Philipp írásából:

„Aztán megjelent a sztárvendég (Mága angolságával: a gesztár), David Foster, akivel, bár nem volt túlpróbálva a műsor, mégis hihetetlen találékonyan vette át sorra a feladatokat, melyeket mások képtelenek voltak ellátni, folyamatosan hárítva a kínos szitukat, amiket Mága generált. Az arénában helyet foglaló kis Magyarország azt se tudta, hova kapjon, kinek kell megfelelnie, mikor lehet őszinte, mikor nevethet, mikor tapsoljon. Foster először magával Mágával próbált kommunikálni (a többmilliós nézettségű Pbs kedvéért), sikertelenül,

Foster: How do you say thank you in hungarian? (Csend, bólogatás) What is thank you in your language??

Mága: Tenkju. (Kezet nyújt, majd hozzáteszi) Gesztár! (Ováció) Vud lájk Budapest?

Foster: Yes I like it very much, Bp is a great city, I like it!

majd a nézőtéren keresett beszélgetőpartnert. Az első pár sorban ülő mintegy 150 honfitársunk a »Do you like the show?« kérdésre nemlegesen rázta a fejét (mert nem értették a kérdést), David egy őszes urat szólított meg. Talán egyetlenként, aki helyes válaszával biztosította, hogy valamelyest tud angolul. A ‘gesztár’ kérdezte, mivel foglalkozik, a válasz: “I was the president of Hungary”. (Az Arénában szinte senki nem ismerte fel Schmitt Pált, míg be nem mutatkozott.) Foster elszégyellte magát és eztán inkább a színpadon tartózkodott.”

És akkor tessék elolvasni az egészet.