Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Saját szigetükkel cselezték ki a szilveszteri alkoholtilalmat

Saját szigetükkel cselezték ki a szilveszteri alkoholtilalmat

Hétköznapi hőseink padot és hűtőt is vittek az alkalmi sörteraszra, hogy “nemzetközi vizekről” figyelhessék a tűzijátékot.

Az új-zélandi Whangamata városának tengerpartja régóta népszerű szilveszteri úti cél a turisták – többségében fiatal bulizók – körében. A felhőtlen szórakozást idén beárnyékolta, hogy a település betiltotta a közterületi alkoholizálást. Ezzel próbálták megakadályozni, hogy a parti elszabaduljon.

Az intézkedés azonban nem szegte kedvét egy leleményes csapatnak, amely azzal töltötte a vasárnapot, hogy egy saját szigetet épített magának a Coromandel-félsziget mellett a tengerbe, “nemzetközi vizekre”. Ott ugyanis – elképzelésük szerint – nem zargathatták őket a hatóságok és nyugodtan piálhattak, miközben bámulhatták az újévi tűzijátékot.

A történetbe még egy csavar is került, a brigád találékonysága ugyanis kiváltotta a polgármester elismerését. Sandra Goudie szerint mindenki nagyon jól szórakozott a csapaton, ezért végül nem büntették meg őket. A helyi rendőrfőnök pedig csak annyit fűzött az esethez: ha tudott volna a szigetről, csatlakozott volna a társasághoz.

(Vice)